Услуги за лична карта

Студентска лична карта, зошто?

ВИДИЈА УЧЕНИЧКИ ЛИДЕНТ ИД КАРДИД картичка


НАМЕНА УПОТРЕБА И ПРИВИЛЕГИ


Студентски лични карти и услуги што се користат со оваа картичка важат сè додека студентот е регистриран на Универзитетот ВİЗИОН.


1. Изјава за студент на Меѓународниот универзитет ВİЗИОН,


2. Употреба во системи за влез на универзитетски врати,


3. Евидентирање на секој влез и излез на студентите на универзитетот,


4. Обезбедување бесплатен пристап до дигиталната библиотека,


5. 50% попуст на фотокопии во рамките на универзитетот,


6. Попуст во рестораните со кои Универзитетот има договорено,


7. Обезбедување можности за практикантска работа во државните институции (судови, стопански комори, министри, итн.),


8. Да имаат корист од студентски домови,


9. Пристап до ИТ академија,


10. Обезбедување погодност при здравствена контрола,


11. Можност за основање клуб,


12. Учество во радио-телевизиски програми што ги обезбедува Универзитетот,


13. Спречување на трети лица на влезовите во испитите,


14. Апликација за почестување на стипендија,


15. Како ИТ инвестиција на универзитетот:

Неограничен број на веб-пошта и резервна копија на облак од 1TB

Од производите на Microsoft:

Сите оперативни системи на Мајкрософт Виндоус 10, прозорци 8,

Алатки за програмери: Visual Studio, Microsoft Azure, NET Framework, ASP.Net

Сервери - Сервери: SQL Server 2016, Windows Server 2016, Hiper-V-Server 2016, Exchange Server, Share Point, Project server

Апликации: Microsoft Office 2016 (Microsoft Word, Excell, PowerPoint, Outlook, One Note, Access, Sway, Yammer, Web Sites, One Drive) Skype Business, Autoroute, Lynt, SharePoint Designer, Virtual PC,

(За студентите во одделот за архитектура, програмите Auto CAD, ArchiCAD и Artlantis се нудат со лична карта)


Белешка: Ова се само некои од производите на Microsoft што ги наведовме погоре,

Овие чинат илјадници долари и им стојат на располагање на имателите на студентски картички.

Го дава бесплатно универзитетот ВİЗИОН.


АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi