ПРАТЕНИКОТ ОД МХП ГОСПОДИН АХМЕТ ОЗЈУРЕК ГО ПОСЕТИ ВИЗИОН


Пратеникот во Големото национално собрание на Турција од редовите на МХП од Сивас, г. Ахмет Озјурек го посети Меѓународниот универзитет „Визион“.

На средбата присуствуваа ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“ проф. д-р Фадил Хоџа, проректорите проф. д-р Абдулмеџит Нуредин и проф. д-р Менсур Нуредин како и претседателот на Фондацијата „Шар-Вардар“, г. Мефаил Реџеп и проф. д-р Ахмет Веџди Џан.

Пратеникот на МХП г. Ахмет Озјурек од страна на ректорот проф. д-р Фадил Хоџа беше известен за образовниот процес и работа на Меѓународниот универзитет „Визион“ како единствена институција во Европа која обезбедува образование на турски јазик.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi