ОПШТИНА ГОСТИВАР НА ОСНОВАЧКИОТ РЕКТОР НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ПРОФ. Д-Р ФАДИЛ ХОЏА МУ ДОДЕЛИ БЛАГОДАРНИЦА


На основачкиот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Фадил Хоџа му беше доделена награда од страна на Општина Гостивар за неговата работа во областа на науката и образованието. Наградата му беше врачена лично на градоначалникот на Општина Гостивар, проф. д-р Арбен Таравари. По примање на наградата во својот говор проф. д-р Фадил Хоџа рече: „Оваа награда, која Општина Гостивар ја оцени како соодветна, ја добивам во свое име и во име на мојата институција. Имам добиено многу награди во 33-годишниот образовен живот, но многу се радувам што добив награда во Гостивар, градот во кој сум роден. Институцијата што ја претставувам, Меѓународниот универзитет „Визион“, е основана во Гостивар во 2014 година и има дадено многу голем економски придонес за нашата општина до денес.“

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi