ПОСЕТА НА MEЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ,,ВИЗИОН’’ ОД СТРАНА НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,УЛУДАГ’’ ВО БУРСА


На 3 ноември 2021 година, делегација составена од проректорот на Универзитетот ,,Улудаг’’ во Бурса, проф. д-р Ирфан Кириштиоглу, координаторот на УЛУЈОС проф. д-р Башак Ајдем Чифтчиоглу, генералниот секретар Осман Дикмен и управителот на службата за студентски прашања Булент Албајрак, го посети Меѓународниот универзитет ,,Визион’’.

Делегацијата на Универзитетот ,,Улудаг’’ од Бурса беше пречекана од ректорот на Меѓународниот универзитет ,,Визион’’, проф. д-р Фадил Хоџа и проректорот проф. д-р Менсур Нуредин.

На средбата се разговараше за соработката меѓу двата Универзитета.


АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi