Градежно инженерство

ЗА ФАКУЛТЕТ

Факултетот за инженерство и архитектура при Меѓународен Универзитет Визон е основан во 2020 година за да ги едуцира идните инженери и архитекти кои се опремени со знаење и искуство за да ги исполнат барањата во областа на дизајнот, производството и менаџментот и кои користат современи технологии, можат да работат во меѓународниот деловен живот , имаат чувство за професионална етика, вештини за тимска работа и претприемачки дух.

МИСИЈА

Да се обучат квалификувани и општествено одговорни инженери кои ќе работат во производствени и услужни сектори, ќе бидат успешни на национално и меѓународно ниво во нивниот професионален живот и континуирано ќе ги подобруваат и зголемуваат научно -истражувачките активности со основни научни и технолошки компоненти, балансирани тековни образовни програми, интердисциплинарни студии на проекти и соработки универзитет-индустрија.

АКРЕДИТАЦИЈА

Сите студиски програми на нашиот универзитет се акредитирани од Агенцијата за обезбедување квалитет во високото образование на Република Северна Македонија.

Оддели акредитирани во рамките на Факултетот за инженерство и архитектура:

        -Програма за додипломски студии: Градежно инженерство - Кликнете на врската за да пристапите до документот за акредитација.

         -Програма за додипломски студии: Компјутерско инженерство - Кликнете на врската за да пристапите до документот за акредитација.

         -Програма за додипломски и магистерски студии: Архитектура - Кликнете на врската за да пристапите до документот за акредитација. 

people

АКАДЕМСКИ КАДАР

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ПРИЕМ НА СТУДЕНТИ ЗА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И ИСПИТ ЗА СТИПЕНДИИ
23 Jun

ПРИЕМ НА СТУДЕНТИ ЗА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И ИСПИТ ЗА СТИПЕНДИИ

23 June 2023 Friday

ПОЧИТУВАНИ МАТУРАНТИ И ДИПЛОМЦИ ОД МЕДИЦИНСКАТА ОБЛАС...

НАШИОТ РЕКТОР ПРИСУСТВУВАШЕ НА ИФТАРСКА ВЕЧЕРА ОРГАНИЗИРАНА ОД ПРЕМИЕРОТ
12 Apr

НАШИОТ РЕКТОР ПРИСУСТВУВАШЕ НА ИФТАРСКА ВЕЧЕРА ОРГАНИЗИРАНА ОД ПРЕМИЕРОТ

12 April 2023 Wednesday

Нашиот ректор, проф. д-р Ахмет Веџди Џан беше поканет од...

ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗОН“ И ДОМОТ ЗА НЕГА И ГРИЖА „ПЕЛА МЕД“
06 Apr

ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗОН“ И ДОМОТ ЗА НЕГА И ГРИЖА „ПЕЛА МЕД“

6 April 2023 Thursday

За време на посетата што се одржа во Домот за нега и гр�...

НОСТРИФИКАЦИЈА ЧЕСТИТКА
04 Apr

НОСТРИФИКАЦИЈА ЧЕСТИТКА

4 April 2023 Tuesday

Усвојувајќи ги општествените и културните вредности, ...

НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ПОТПИША ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА СО ГОСТИВАРСКАТА ДРЖАВНА БОЛНИЦА „ФЕРИД МУРАД“
29 Mar

НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ПОТПИША ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА СО ГОСТИВАРСКАТА ДРЖАВНА БОЛНИЦА „ФЕРИД МУРАД“

29 March 2023 Wednesday

При посетата на гостиварската државна болница, нашиот ...

НОСТРИФИКАЦИЈА НА НАША ДИПЛОМА ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА
20 Mar

НОСТРИФИКАЦИЈА НА НАША ДИПЛОМА ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА

20 March 2023 Monday

На нашиот студент Садат Бајрам, кој дипломираше на Меѓ...

ОПШТИНА ГОСТИВАР НА ОСНОВАЧКИОТ РЕКТОР НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ПРОФ. Д-Р ФАДИЛ ХОЏА МУ ДОДЕЛИ БЛАГОДАРНИЦА
26 Dec

ОПШТИНА ГОСТИВАР НА ОСНОВАЧКИОТ РЕКТОР НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ПРОФ. Д-Р ФАДИЛ ХОЏА МУ ДОДЕЛИ БЛАГОДАРНИЦА

26 December 2022 Monday

На основачкиот ректор на Меѓународниот универзитет „...

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОДРЖА 5-ТАТА ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ
22 Dec

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОДРЖА 5-ТАТА ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ

22 December 2022 Thursday

Во гостиварскиот културен центар под модераторство н�...

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
16 Dec

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

16 December 2022 Friday

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „�...

ПОСЕТА НА УСТАВНИОТ СУД ОД СТРАНА НА ВИЗИОН
15 Dec

ПОСЕТА НА УСТАВНИОТ СУД ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

15 December 2022 Thursday

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф...

ПОСЕТА НА ОСНОВНИОТ СУД ГОСТИВАР ОД СТРАНА  НА  УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“
14 Dec

ПОСЕТА НА ОСНОВНИОТ СУД ГОСТИВАР ОД СТРАНА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“

14 December 2022 Wednesday

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф...

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА РЕКТОРОТ НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА „ХАЛКБАНК“
14 Dec

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА РЕКТОРОТ НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА „ХАЛКБАНК“

14 December 2022 Wednesday

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „�...

ПОСЕТА НА ОДБОРОТ ЗА АКРЕДИТАЦИЈА ОД СТРАНА НА  ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“
14 Dec

ПОСЕТА НА ОДБОРОТ ЗА АКРЕДИТАЦИЈА ОД СТРАНА НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“

14 December 2022 Wednesday

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф...

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi