16
FEB
2018

ПОТПИШАНИ ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ УНИВЕРЗИТЕТОТ НА БАЈБУРТ Р. ТУРЦИЈА И ВИЗИОН

Во насока на градење и развивање на  мостови меѓу културите како и зајакнување на  академската соработка Меѓународниот Универзитетот ВИЗИОН продолжува да соработува со реномирани Универзитети ширум светот,.  На свечениот чин беше потпишан протокол за академска соработка помеѓу Универз
Continue Reading →
02
JUN
2017

ВИЗИОН ОРГАНИЗИРАШЕ II. ТРАДИЦИОНАЛНА ЗАВРШНАВЕЧЕРА

По повод завршување на академската година на 27.05.2017 година Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН, традиционално за своите студенти организираше  завршна вечера (поради месецот на постот, Рамазан оваа година Ифтар вечера). На традиционалната завршна вечера покрај Управата на Универзитет
Continue Reading →
06
APR
2017

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „УПРАВНОТО СУДСТВО ВО РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА“

Врз основа на направените соработки со различните институции и организации во Република Турција, Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН организираше конференција на тема: „Управното Судство во Република Турција“. На конференцијата свое излагање имаа Претседателот на првостепеното одделение
Continue Reading →
03
APR
2017

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ ОКСФОРД ВО ВИЗИОН

На ден 31.03.2017 година, делегација од Универзитетот Оксфорд – Балkанскиот институт за култура при  Обединетото Кралство, во рамките на програмата Оксфорд Конекции 2017 го посeти Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН. Делегацијата беше примена од м-р Весна Попоска, Генерален Секрета
Continue Reading →
25
MAR
2016

Протокол за Меѓународна Соработка помеѓу Универзитетот UIST од Охрид и ВИЗИОН

На 22.03.2016 е потпишан Протокол за Меѓународна Соработка помеѓу Универзитет за Информатички Науки и Технологии „Свети Апостол Павле„ од Охрид и Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН  од Гостивар.
Continue Reading →
23
MAR
2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  ИЗВЕСТУВАЊЕ   Во согласност со потпишаниот договор за соработка со Академијата за јазици, Edgware, од Лондон, Меѓународниот Универзитет Визија им овозможува на своите студенти забрзани курсеви за англиски јазик во Лондон, Англија. Се известуваат студентите кои сакаат да уч
Continue Reading →
19
MAR
2016

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ТУРКСОЈ И ВИЗИОН

     Генералниот Секретар на  ТУРКСОЈ (Меѓународна Организација на Турската Култура) Проф. д-р Душен КАСЕИНОВ и Ректорот на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН Проф. д-р Фадил ХОЏА во Анкара – Р. Турција потпишаа Протокол за меѓународна соработка помеѓу ТУРКСОЈ од Анкара и Меѓунаро
Continue Reading →
18
MAR
2016

Протокол за Меѓународна Соработка помеѓу Универзитетот КУЛТУР од Истанбул и ВИЗИОН

На 18,03,2016 (Петок) е потпишан Протокол за Меѓународна Соработка помеѓу Универзитетот КУЛТУР од Истанбул и Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН  од Гостивар Во склопот на ова меѓународна соработка ке бидат опфатени научно истражувачки полиња како и соработка во областа на размена на про
Continue Reading →