Во Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН се одржа Конференција по Психологиј

Во Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН се одржа Конференција по Психологиј

На 30 ноември 2018 Во Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН се одржа „ПНЕИ“ панел на тема “Психолошка Невро Ендокрино Имунолошка Перспектива во Психолошкото Образование„ На Панелот присуствуваа […]

Во „Денови по Психологија“

Во „Денови по Психологија“

На 20.11.2018 година во Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН се одржа Денови по Психологија.

НА 10 НОЕМВРИ СТУДЕНТИТЕ НА МУВ ВО ПОСЕТА НА МУЗЕЈОТ НА АТАТУРК

НА 10 НОЕМВРИ СТУДЕНТИТЕ НА МУВ ВО ПОСЕТА НА МУЗЕЈОТ НА АТАТУРК

На 10 ноември 2018 во музејот на Ататурк во Битола студентска делегација со над 200 студенти при Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН заедно со дел од академскиот […]

Г-ѓа Беннур КАРАБУРУН пратеничка од Бурса од редовите на АК партија во посета на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН

Г-ѓа Беннур КАРАБУРУН пратеничка од Бурса од редовите на АК партија во посета на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН

Во рамките на посетата на разни институции и организации во Македонија Г-ѓа Беннур Карабурун пратеничка од Бурса од редовите на владејечката партија го посети Меѓународниот […]

СЕ ПОТПИША  ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ УНИВЕРЗИТЕТИТЕ РТЕ И ВИЗИОН

СЕ ПОТПИША ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ УНИВЕРЗИТЕТИТЕ РТЕ И ВИЗИОН

Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН истовремено ги продолжува своите повеќе насочни активности со различни респектирани универзитети, со цел да изгради мост меѓу културите и зајакнување на  академската […]

4-ОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС ЗА ЕКОНОМИЈА И БИЗНИС „ИЏЕБ 18“ СЕ ОДРЖА ВО УНГАРИЈА

4-ОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС ЗА ЕКОНОМИЈА И БИЗНИС „ИЏЕБ 18“ СЕ ОДРЖА ВО УНГАРИЈА

4-ОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС ЗА ЕКОНОМИЈА И БИЗНИС „ИЏЕБ 18“ СЕ ОДРЖА ВО УНГАРИЈА. На конгресот беа присутни ректорите, деканите и академскиот кадар од универзитетите: Меѓународен […]

Ректорот на МУВ во Посета на Универзитетот Јалова

Ректорот на МУВ во Посета на Универзитетот Јалова

Ректорот на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН Проф. д-р Фадил Хоџа го посети ректорот на Универзитетот Јалова Проф. д-р Суат Џебеџи во неговата канцеларија. На средбата се  […]

Посета на TÜRKSOY од страна на ВИЗИОН

Посета на TÜRKSOY од страна на ВИЗИОН

Ректорот на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН Проф. Др. Фадил ХОЏА и помошен ректор Доц. Др. Абдулмеџит НУРЕДИН го посетија TÜRKSOY во Анкара каде беа примени од […]

Организиран 23. Меѓународен Семпозиум на Турската Култура

Организиран 23. Меѓународен Семпозиум на Турската Култура

Во рамките на традиционалниот семпозиум поповод 27. HID-BAH-ŞEN-FEST оваа година 23. Меѓународен Семпозиум на Турската Култура е организиран помеѓу Советот за Истражување на Народната Култура […]

Втор Меѓународен  Семпозиум за Општествени Науки

Втор Меѓународен Семпозиум за Општествени Науки

Во периодот од 20 – 22 април Меѓународниот Универзитет Визион и Универзитетот „Гоце Делчев“ го организираа вториот меѓународен семпозиум за општествени науки. Поздравни говори одржаа […]

Промоција  на првата книга и списание ВИЗИОН во ВИЗИОН 

Промоција  на првата книга и списание ВИЗИОН во ВИЗИОН 

Деканот Проф. Д-р Зоран ФИЛИПОВСКИ на Правниот факултет при Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН го објави  првиот учебник под наслов “Меѓународни Организации”.   Презентацијата на учебникот беше презентирана од  Проф. Д-р Ѓорѓи Тоновски професор при Државниот Универзитет во Битола.  Во име на Универзитетот, четвртиот број на меѓународното научно списание ВИЗИОН го презентираше проректорот доц.д-р Абдулмеџит Нуредин.   Претставници на ФОН Универзитет и УТМС исто така беа присутни на настанот. 

Психолошко Предавање од Проф. д-р Ана ФРИЦХАНД во МУВ

Психолошко Предавање од Проф. д-р Ана ФРИЦХАНД во МУВ

По покана на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН, Проф. д-р Ана ФРИЦХАНД Директор на Институтот за Психологија на Филозофскиот Факултет Кирил и Методиј во Скопје. одржа предавања на […]

Концерт за Нeвруз во ВИЗИОН

Концерт за Нeвруз во ВИЗИОН

Во рамките на прославата на Нeвруз како предвесник на доаѓањето на пролетта, под покровителството на Амбасадата на Република Турција – Скопje во организација на  Меѓународниот […]

Конференција во Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН насловена за  Ататурк 

Конференција во Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН насловена за  Ататурк 

Во рамките на програмата организирана во Македонија по повод одбележувањето на 10 годишнината од основањето на Тек Румели  телевизијата на 11 март 2018 на Меѓународниот Универзитет […]

Претседателот на ТХП во Посета на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН

Претседателот на ТХП во Посета на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН

Претседателот на ТХП (Партијата за Движење на Турците) и Пратеник во Собранието на Р. М Енес ИБРАХИМ придружуван од неговата делегација на 12 март 2018 […]

Конференција во Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН насловена за  Ататурк 

Конференција во Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН насловена за  Ататурк 

Во рамките на програмата организирана во Македонија по повод одбележувањето на 10 годишнината од основањето на Тек Румели  телевизијата на 11 март 2018 на Меѓународниот Универзитет […]

ПОТПИШАНИ ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ  УНИВЕРЗИТЕТОТ НА БАЈБУРТ    Р. ТУРЦИЈА И ВИЗИОН

ПОТПИШАНИ ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ УНИВЕРЗИТЕТОТ НА БАЈБУРТ Р. ТУРЦИЈА И ВИЗИОН

Во насока на градење и развивање на  мостови меѓу културите како и зајакнување на  академската соработка Меѓународниот Универзитетот ВИЗИОН продолжува да соработува со реномирани Универзитети ширум светот,.  На свечениот чин беше потпишан протокол за академска соработка помеѓу Универзитетот Бајбурт, еден од реномираните универзитети во Р. Турција и Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН.  Во име на универзитетот  Бајбурт почитуван ректор Проф. Д-р Селчук Џошкун и ректорот на Меѓународниот универзитет ВИЗИОН Проф. Д-р Фадил Хоџа  потпишаа протокол за академска соработка помеѓу двете универзитети  

“VEYSİ ÜSKÜBİ” КОНФЕРЕНЦИЈА  НА МЕЃУНАРОДЕН УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН

“VEYSİ ÜSKÜBİ” КОНФЕРЕНЦИЈА НА МЕЃУНАРОДЕН УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН

Во свечениот салон на  Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН во соработка со турскиот културен институтот „Јунус Емре“од  Скопје, во склоп на книжевните разговори, се одржа заедничка конференција  каде освен универзитетските […]

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ГОСТИВАР ВО ПОСЕТА НА ВИЗИОН

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ГОСТИВАР ВО ПОСЕТА НА ВИЗИОН

Градоначалникот на Гостивар проф. д-р Арбен ТАРАВАРИ со делегација од општината беа во официјална посета на Меѓународен Универзитет ВИЗИОН. Од страна на Ректорот на Меѓународниот […]

Прослава Поповод 3. Годишнината од Формирањето на МУВ

Прослава Поповод 3. Годишнината од Формирањето на МУВ

Поповод 3.годишнината од формирањето на МУВ и 21. декември денот на Турското образование во Р. Македонија на програмата од владата на Р. Македонија присуствуваше почитуван […]

Амбасадорот на Р.Турција во Посета Поповод 3. Годишнината од Формирањето на МУВ

Амбасадорот на Р.Турција во Посета Поповод 3. Годишнината од Формирањето на МУВ

На специјалната приредена програма поповод 3.годишнината од формирањето на МУВ и 21. декември денот на Турското образование во Р. Македонија покрај амбасадорот на Република Турција […]

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ДРЖАВНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ХЕРСОН ОД РЕПУБЛИКА УКРАИНА И ВИЗИОН

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ДРЖАВНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ХЕРСОН ОД РЕПУБЛИКА УКРАИНА И ВИЗИОН

Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН продолжува да потпишува нови меморандуми за соработка со разни престижни Универзитети низ целиот свет со основна цел да се изгради мост помеѓу […]

ДЕЛЕГАЦИЈА НА МУВ ВО ПОСЕТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ГОСТИВАР

ДЕЛЕГАЦИЈА НА МУВ ВО ПОСЕТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ГОСТИВАР

На 13ти ноември 2017 делегација од МУВ беше во официјална посета на новоизбраниот градоначалник на општина проф.д-р. Арбен Таравари . При средбата се разговараше за […]

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ДРЖАВНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ КОМРАТ ОД РЕПУБЛИКА МОЛДАВИЈА И МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ДРЖАВНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ КОМРАТ ОД РЕПУБЛИКА МОЛДАВИЈА И МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН

Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН продолжува да потпишува нови меморандуми за соработка со разни престижни Универзитети низ целиот свет со основна цел да се изгради мост помеѓу […]

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА СО ДРЖАВНИОТ УНИВЕРЗИТET ZA EKONOMIJA ВО БАКУ, АЗЕРБЕЈЏАН

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА СО ДРЖАВНИОТ УНИВЕРЗИТET ZA EKONOMIJA ВО БАКУ, АЗЕРБЕЈЏАН

Ректорот на Меѓународен Универзитет Визион, проф. д-р Фадил ХОЏА, заедно со проректорите доц. д-р  Хасан ОКТАЈ и доц.д-р Абдулмеџите НУРЕДИН  е во службена посета на  […]
МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА