НОСТРИФИКАЦИЈА ЧЕСТИТКА


Усвојувајќи ги општествените и културните вредности, Меѓунарониот универзитет „Визион“, постојано се модернизира и ги штити своите вредности и традиции. Нашиот Универзитет се гордее што придонесува за успесите и достигнувањата во нашиот регион со својот принципиелен став и институционални карактеристики, пришто обезбедува образование на светски, турски јазик. Најважната визија на Универзитетот е квалификувано образование, квалификувано истражување и квалификувани дипломци.

Како резултат на принципиелните и целно ориентираните активности, во изминатите девет години, и покрај сите препреки, продолжуваме да бидеме звучно знаме на образованието на турски јазик во Европа, како единствена институција која обезбедува образование на турски јазик, на Балканот и воопшто во Европа.

Искрено им честитаме на нашите драги студенти кои се стекнаа со образование на турски јазик, особено на нашите дипломци кои го завршија својот процес на дополагање во Турција и ја добија заслужената нострификација на дипломите. Исто така, им честитаме на успехот на нашите студенти кои дипломираа на нашиот Универзитет и добија директна нострификација во Германија и Швајцарија, и им посакуваме успех во идните професионални ангажмани.

Управа на Меѓународен универзитет „Визион“

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi