НАЈНОВИ ВЕСТИ

ПРИЕМ НА СТУДЕНТИ ЗА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И ИСПИТ ЗА СТИПЕНДИИ

ПОЧИТУВАНИ МАТУРАНТИ И ДИПЛОМЦИ ОД МЕДИЦИНСКАТА ОБЛАСТ, ГРАЃАНИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА �...

23 јуни 2023 петокВиди повеќе

НАШИОТ РЕКТОР ПРИСУСТВУВАШЕ НА ИФТАРСКА ВЕЧЕРА ОРГАНИЗИРАНА ОД ПРЕМИЕРОТ

Нашиот ректор, проф. д-р Ахмет Веџди Џан беше поканет од страна на премиерот на Република Се...

12 април 2023 средаВиди повеќе

ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗОН“ И ДОМОТ ЗА НЕГА И ГРИЖА „ПЕЛА МЕД“

За време на посетата што се одржа во Домот за нега и грижа на стари лица „Пела Мед“, во име �...

6 април 2023 четвртокВиди повеќе

НОСТРИФИКАЦИЈА ЧЕСТИТКА

Усвојувајќи ги општествените и културните вредности, Меѓунарониот универзитет „Визион“,...

4 април 2023 вторникВиди повеќе

НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ПОТПИША ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА СО ГОСТИВАРСКАТА ДРЖАВНА БОЛНИЦА „ФЕРИД МУРАД“

При посетата на гостиварската државна болница, нашиот ректор проф. д-р Ахмет Веџди Џан и ди�...

29 март 2023 средаВиди повеќе

НОСТРИФИКАЦИЈА НА НАША ДИПЛОМА ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА

На нашиот студент Садат Бајрам, кој дипломираше на Меѓународниот универзитет „Визион“, о�...

20 март 2023 понеделникВиди повеќе

ОПШТИНА ГОСТИВАР НА ОСНОВАЧКИОТ РЕКТОР НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ПРОФ. Д-Р ФАДИЛ ХОЏА МУ ДОДЕЛИ БЛАГОДАРНИЦА

На основачкиот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Фадил Хоџа му беше ...

26 декември 2022 понеделникВиди повеќе

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОДРЖА 5-ТАТА ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ

Во гостиварскиот културен центар под модераторство на познатиот водител Јусуф Емин,  Ме...

22 декември 2022 четвртокВиди повеќе

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан, ос�...

16 декември 2022 петокВиди повеќе

ПОСЕТА НА УСТАВНИОТ СУД ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан и проректорот про�...

15 декември 2022 четвртокВиди повеќе

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА РЕКТОРОТ НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА „ХАЛКБАНК“

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан, го ...

14 декември 2022 средаВиди повеќе

ПОСЕТА НА ОСНОВНИОТ СУД ГОСТИВАР ОД СТРАНА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан, основачкиот ре�...

14 декември 2022 средаВиди повеќе

ПОСЕТА НА ОДБОРОТ ЗА АКРЕДИТАЦИЈА ОД СТРАНА НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан, основачкиот ре�...

14 декември 2022 средаВиди повеќе

ПОСЕТА НА СЕКРЕТАРОТ НА ПРЕМИЕРОТ ОД СТРАНА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ВИЗИОН

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан и проректорот п�...

13 декември 2022 вторникВиди повеќе

ПО ПОВОД 10 ДЕКЕМВРИ ДЕНОТ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА БЕШЕ ОДРЖАН ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА НА ВИЗИОН

На 9 декември 2022 година се одржа панел-дискусија во свечената сала на Меѓународниот универз...

10 декември 2022 саботаВиди повеќе

ПОСЕТА НА ТРТ СКОПЈЕ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан го �...

9 декември 2022 петокВиди повеќе

ПОСЕТА НА УЧИЛИШТАТА МААРИФ ВО СКОПЈЕ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан и п�...

9 декември 2022 петокВиди повеќе

ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „БАКИРЧАЈ“

Во рамките на своите меѓународните посети, Универзитетот „Визион“ го посети Универзитет�...

9 декември 2022 петокВиди повеќе

ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ЕГЕ“ НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ОДРЖА МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЗА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ

Институтот за студии на турскиот свет (ТДАЕ) при Универзитетот „Еге“ (ЕУ), беше домаќин на �...

8 декември 2022 четвртокВиди повеќе

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН„ Е ПРЕТСТАВЕНА КНИГАТА ОД МЕТИН МЕХМЕД НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ИНВАЛИДИТЕ

Во рамките на меѓународниот ден на лицата со попреченост, 3 декември, Меѓународниот универ�...

2 декември 2022 петокВиди повеќе

УНИВЕРЗИТЕТОТ „КАЈСЕРИ“ ГО ПОСЕТИ НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

На 17.11.2022 година, ректорот на Универзитетот „Кајсери“, проф. д-р Куртулуш Карамустафа заед�...

18 ноември 2022 петокВиди повеќе

МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „САКАРИЈА“ СПРОВЕДОА ПРОГРАМА ВО ЧЕСТ НА АТАТУРК ВО ВОЕНАТА ГИМНАЗИЈА ВО БИТОЛА

На 10 ноември 2022 година, Меѓународниот универзитет „Визион“ одржа програма за комеморациј...

11 ноември 2022 петокВиди повеќе

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОРГАНИЗИРА 6-ОТ ТРАДИЦИОНАЛЕН ТУРНИР ВО ШАХ

Во Меѓународниот универзитет „Визион“ од 2 до 3 ноември 2022 година, се одржа 6-тиот традицио�...

4 ноември 2022 петокВиди повеќе

НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ БЕШЕ ПОСЕТЕН ОД СТРАНА НА „МAАРИФ“ УЧИЛИШТАТА

На 3 ноември 2022 година, нашиот Универзитет беше посетен од страна на делегацијата на „Маар�...

3 ноември 2022 четвртокВиди повеќе

ПОТПИШАН Е ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ОД СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И УНИВЕРЗИТЕТОТ „МИРАС“ ОД КАЗАХСТАН

На 18 октомври 2022 година, во салата на Сенатот на Универзитетот „Манас“ во Бишкек, Киргиста�...

28 октомври 2022 петокВиди повеќе

УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“ ПРИСУСТУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС ЗА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ ОДРЖАН ПРИ КИРГИСТАНСКО-ТУРСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „МАНАС“

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан и проректорот п�...

28 октомври 2022 петокВиди повеќе

ОДБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРАВДАТА

На ден 25.10.2022, дваесетина студенти од МУВ Правен факултет предводени од нивните професори и...

25 октомври 2022 вторникВиди повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“ ГО ПОСЕТИ ОДБОРОТ ЗА КВАЛИТЕТ НА ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ТУРЦИЈА

Во рамките на посетите на делегацијата од Меѓународниот универзитет „Визион“ на различн�...

14 октомври 2022 петокВиди повеќе

ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „БИНАЛИ ЈИЛДИРИМ“ ВО ЕРЗИНЏАН Е ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА

Потпишан е протокол за академска соработка помеѓу Меѓународниот универзитет „Визион“ од...

12 октомври 2022 средаВиди повеќе

НОВА АКАДЕМСКА ГОДИНА И НОВ РЕКТОР НА „ВИЗИОН“

На 04.10.2022 година во свечената сала на Меѓународниот универзитет „Визион“, се одржа отвора�...

4 октомври 2022 вторникВиди повеќе

ВО ИСТАНБУЛ СЕ ОСНОВА МЕЃУНАРОДНА АСОЦИЈАЦИЈА ЗА БАЛКАНСКИ СТУДИИ

Универзитетот „Румели“ од Истанбул, како домаќин, ја организираше првата работилница за �...

28 септември 2022 средаВиди повеќе

РЕКТОР НА СУБУ ГО ПОСЕТИ „ВИЗИОН“

Ректор на Универзитетот за применети науки „Сакарија“, проф. д-р Мехмет Сарибијик и негов�...

19 септември 2022 понеделникВиди повеќе

ПРАТЕНИКОТ ОД МХП ГОСПОДИН АХМЕТ ОЗЈУРЕК ГО ПОСЕТИ ВИЗИОН

Пратеникот во Големото национално собрание на Турција од редовите на МХП од Сивас, г. Ахмет...

15 септември 2022 четвртокВиди повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЌУТАХЈА ГО ПОСЕТИ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“

Градоначалникот на Ќутахја, Република Турција, проф. д-р Алим Ишик и неговата делегација во...

29 јули 2022 петокВиди повеќе

РЕАЛИЗИРАНА Е ПЕТТАТА ДОКТОРСКА ОДБРАНА НА „ВИЗИОН“

Во салата на Сенатот на Меѓународниот универзитет „Визион“  докторска одбрана изврши �...

14 јули 2022 четвртокВиди повеќе

ПРВАТА ДОКТОРСКА ОДБРАНА ОД МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ВО АВСТРИЈА - ВИЕНА

Докторските програми кои ги започнавме, како Меѓународен универзитет „Визион“ в�...

1 јули 2022 петокВиди повеќе

ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НАУЧНИ ТИТУЛИ НА „ВИЗИОН“

На 27 јуни 2022 година (понеделник) со завршување на академската 2021/2022 година во салата за свеч...

27 јуни 2022 понеделникВиди повеќе

АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „КАПАДОКИЈА“

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Фадил Хоџа и делегацијата на Ун�...

16 јуни 2022 четвртокВиди повеќе

МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ БЕШЕ ДОМАЌИН НА ИЦЕБ 2022

Меѓународниот универзитет „Визион“ беше домаќин на конференцијата на „Меѓународнио...

10 јуни 2022 петокВиди повеќе

МЕЃУНАРОДНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ОРГАНИЗИРАНА ВО СОРАБОТКА ПОМЕЃУ УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“ И ЦЕНТАРОТ „ТУРКМЕР“ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТОТ „САКАРИЈА “

Меѓународниот универзитет „Визион“ и Центарот за применети истражувања во турскиот с...

9 јуни 2022 четвртокВиди повеќе

РЕКТОРОТ ПРОФ. Д-Р ФАДИЛ ХОЏА ПРИСУСТВУВАШЕ НА ИФТАР ПРОГРАМАТА ОРГАНИЗИРАНА ОД ПРЕМИЕРОТ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Ректорот проф. д-р Фадил Хоџа учествуваше на ифтар програма организирана од Премиерот на С�...

30 април 2022 саботаВиди повеќе

ИФТАР ПОКАНА ОД ПРЕМИЕРОТ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

...

26 април 2022 вторникВиди повеќе

НАСТАН ОРГАНИЗИРАН ОД „ВИЗИОН“ ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Под раководство на Меѓународниот универзитет „Визион“ и  Клубот за обликување на иднин...

25 март 2022 петокВиди повеќе

НА „ВИЗИОН“ СЕ ОДРЖА КОНФЕРЕНЦИЈА „ ЧАНАККАЛЕ ОД БАЛКАНОТ ДО АНАДОЛИЈА“

Под покровителство на Меѓународниот универзитет „Визион“, професорот на Универзитетот„...

17 март 2022 четвртокВиди повеќе

СЕ ОДРЖА OДБРАНА НА ТРЕТАТА ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЈА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“

На 18 јануари 2022 година, м-р Шехида Ризванче Матсан, која е член на академскиот кадар на Меѓу...

18 јануари 2022 вторникВиди повеќе

ИНТЕГРАЦИЈА НА ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ ПРИ МEЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“

Правниот факултет на Меѓународниот универзитет „Визион“, од 1 јануари 2022 година, офиц�...

31 декември 2021 петокВиди повеќе

СЕ РЕАЛИЗИРА ПРВИОТ ДЕЛ ОД ЧЕТВРТАТА ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ ПРИ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“

На 21 декември по повод Денот на турското образование во РС Македонија и седмата година од ф...

21 декември 2021 вторникВиди повеќе

НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОДРЖА ВТОРАТА ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЈА

На 17 декември 2021 година,  кандидатка м-р Нита Белули Лума ја одбрани својата докторс�...

17 декември 2021 петокВиди повеќе

ПРВИТЕ МАГИСТЕРСКИ ТРУДОВИ НА ТУРСКИ ЈАЗИК СЕ ОДБРАНЕТИ НА ПОДРУЖНИЦАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ‘‘ВИЗИОН’’ ВО ВИЕНА

Меѓународниот универзитет ‘‘Визион’’ и Институтот за академско образование (ГЕСАБ), во 20...

19 ноември 2021 петокВиди повеќе

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН ПО ПОВОД СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА КВАЛИТЕТОТ 2021 СЕ ОДРЖА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА

Порака од Ректорот по повод СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА КВАЛИТЕТОТ 2021

Со особено задо�...

11 ноември 2021 четвртокВиди повеќе

ПОСЕТА НА MEЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ,,ВИЗИОН’’ ОД СТРАНА НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,УЛУДАГ’’ ВО БУРСА

На 3 ноември 2021 година, делегација составена од проректорот на Универзитетот ,,Улудаг’�...

3 ноември 2021 средаВиди повеќе

ПРВИОТ ЗАМЕНИК ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, Д-Р АРТАН ГРУБИ ГО ПОСЕТИ ВИЗИОН

Делегација во состав од првиот заменик претседател на Владата на Република Северна Македо�...

25 октомври 2021 понеделникВиди повеќе

ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ГАЗИОСМАНПАША ВО ТОКАТ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

Проректорот на Меѓународниот универзитет ,,Визион”, проф. д-р Менсур Нуредин и членот на по�...

14 октомври 2021 четвртокВиди повеќе

АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ВИЗИОН И УНИВЕРЗИТЕТОТ МИРАС ОД КАЗАХСТАН

Во Баку, Азербејџан, беше потпишан Договор за академска соработка помеѓу Меѓународниот унив�...

30 септември 2021 четвртокВиди повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА НА ВИЗИОН ЈА ПРЕТСТАВИ С. МАКЕДОНИЈА НА 19-ОТ МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС НА ТУРСКИОТ СВЕТ

Делегација на Меѓународниот универзитет Визион ја претставуваше Македонија на 19-от Меѓун...

28 септември 2021 вторникВиди повеќе

ПОСЕТА НА ВИЗИОН ОД УНИЈАТА НА ОПШТИНИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ

Претседателот на Унијата на општини на турскиот свет и градоначалник на општина Конја г -д...

26 септември 2021 неделаВиди повеќе

ПОСЕТА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН ОД СТРАНА НА ГУВЕРНЕРОТ НА ЕДРЕНЕ ЏАНАЛП

Гувернерот на Едрене, Екрем Џаналп од Република Турција и придружната делегација на амбасад�...

5 септември 2021 неделаВиди повеќе

МАНАС СЕРТИФИКАТ ЗА УСЛУГИ ВО ТУРСКИОТ СВЕТ

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“ проф. д-р Фадил Хоџа беше награден со „Ман...

22 јуни 2021 вторникВиди повеќе

ВО РАМКИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН СЕ ОДРЖА ПРВАТА ОДБРАНА НА ДОКТОРАТ

На 18 јуни 2021 година, м-р Хава Шабан, која е член на академскиот кадар на Меѓународниот универ...

17 јуни 2021 четвртокВиди повеќе

НА НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ СЕ ОДРЖА МАГИСТЕРСКА ОДБРАНА

Тевфик Џан Инан, кој ги заврши магистерските студии на Правниот факултет на нашиот универз�...

28 април 2021 средаВиди повеќе

YTB

Потпретседателот на YTB г. Саит Јусуф и поранешниот претседател и пратеник на ТДП г. Кена...

14 април 2021 средаВиди повеќе

РЕКТОРОТ ПРОФ. Д-Р ФАДИЛ ХОЏА ЈА ПОСЕТИ МИНИСТЕРКАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА НА Р.С.МАКЕДОНИЈА МИЛА ЦАРОСКА

Министерката за образование и наука на Северна Македонија, г-ѓа Мила Цароска, во просториит...

4 април 2021 неделаВиди повеќе

ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ АНКАРА - РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН

Во рамките на остварените посети во странство, ректорот на Меѓународниот универзитет Визи�...

18 март 2021 четвртокВиди повеќе

ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ГАЗИ - АНКАРА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН

На 17 март 2021 година, ректорот на Меѓународниот универзитет Визион, проф. д-р Фадил Хоџа, го п�...

16 март 2021 вторникВиди повеќе

СО УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН СЕ ОДРЖА 18. МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС НА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ НА ТУРСКATA ДИЈАСПОРА

18-тиот меѓународен конгрес за социјални науки на турскиот свет се одржа онлајн преку интер�...

11 декември 2020 петокВиди повеќе

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi