19
MAR
2016

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ТУРКСОЈ И ВИЗИОН

     Генералниот Секретар на  ТУРКСОЈ (Меѓународна Организација на Турската Култура) Проф. д-р Душен КАСЕИНОВ и Ректорот на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН Проф. д-р Фадил ХОЏА во Анкара – Р. Турција потпишаа Протокол за меѓународна соработка помеѓу ТУРКСОЈ од Анкара и Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН од Гостивар – Македонија.

Овој Протокол опфаќа повеке области на заедничка научна соработка како и соработка во областа на  образованието и културата помеѓу „Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН“ и Меѓународната Организација на Турската Култура-ТУРКСОЈ.

http://www.turksoy.org/tr/news/2016/01/19/turksoy-ve-uluslararasi-vizyon-universitesi-isbirligi-anlasmasi-imzalandi