10
NOV
2019

Simpozium që do të lërë një shenjë historike

Rektori i Universitetit Ndërkombëtar VISION Prof. Dr Fadil Hoxha ishte mysafir në emision të drejtë për drejtë ku foli për “Simpoziumin që do të lërë një gjurmë historike” të organizuar nga 28-të Festivali i Pranverës Hidirles TRT-Turk. Programi “Simpoziumi që do të lëjë gjurmë historike” i kësaj jave do të jetë pjesë e Festivalit të 28-të Ndërkombëtar të Pranverës Hidirles, ku po organizohet 24 vite simpozium i vazhdueshëm ndërkombëtar për kulturën turke. Mysafiri i Esra Hasip ishte organizatori i simpoziumit Rektori i Universitetit Ndërkombëtar VISION Prof. Dr Fadil Hoxha.

Startuar si pjesë e kulturës kombëtare dhe shpirtërore të Maqedonisë, festivali Hidirles mbahet jo vetëm me pjesëmarrjen e turqve të Ballkanit, por edhe me pjesëmarrjen e kulturave të ndryshme etnike nga gjeografi të ndryshme. Simpoziumi karakterizohet gjithashtu si një platformë për të diskutuar problemet në fushën e kulturës dhe arsimit.

Ky simpozium, i organizuar nga i vetmi universitet në gjuhën turke në Ballkan, vazhdon ekzistencën e një thesari të madh kulturor dhe gjithashtu nxjerr në pah konceptin e civilizimit të përbashkët që do t’i kalojë brezave të ardhshëm.