18
MAR
2019

MEЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН, ИНСТИТУТОТ ЈУНУС ЕМРЕ СКОПЈЕ И ОПШТИНАТА ЦЕНТАР ЖУПА ОРГАНИЗИРАА ЗАЕДНИЧКИ КОНЦЕРТ

На 13 Март 2019 во Центар Жупа имаа настап хорот и солистите на ХОРОТ НА ОБРАЗОВНИОТ ЦЕНТАР НА КАДИКОЈ од Р.Турција.

На концертот учествуваа ректорот на Меѓународниот универзитет Визион проф. др Фадил Хоџа, министерот без ресор на Р. Северна  Македонија Елвин Хасан, директорот на институтот Јунус Емре Серхат Кула, градоначалникот на општина Центар Жупа Аријан Ибрахим, претседателот на Демократската партија на Турците во Македонија Бејџан Илјас, пратеникот од редовите на Демократската партија на Турците Јусуф Хасани, главниот извршен директор на Халкбанк А.Д. Скопје Билал Суџубаши, проректорот на Меѓународниот универзитет Визион проф. д-р Менсур Нуредин, професори и ученици на универзитетот, како и голем број народ од општината Центар Жупа.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank