03
JUN
2019

ЧЕТВРТИ ТРАДИЦИОНАЛЕН ИФТАР НА ВИЗИОН

Меѓународен Универзитет Визион во рамки на месецот Рамазан на 29 мај го организираше традиционалниот четврти ифтар за своите студенти и пошироко. Оваа година на настанот присустуваа главниот советник на претседалот на Република Турција Ихсан Шенер, амбасадорката на Република Турција в
Continue Reading →
03
MAY
2019

ВО ВИЗИОН СЕ ОДРЖА 24. МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЗА ТУРСКАТА КУЛТУРА

На 3ти мај 2019 петок во Меѓународен Универзитет Визион во рамките на 28.миот фестивал на пролетни веселби ХИД БАХ ШЕН ФЕСТ се одржа 24-ти Меѓународен Симпозум за Турска Култура и Уметнична Изложба. На симпозиумот присустуваа главниот советник на Претседалот на Република Турција г-дин
Continue Reading →
15
APR
2019

ВО БУРСА ОДРЖАН 5. МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС ЗА БИЗНИС И ЕКОНОМИЈА ICEB’19

Помеѓу 11 и 13 април 2019 година во градот Бурса на Република Турција во координација на универзитетот Бурса Улудаг кое се организираше заедничко од страна на Универзитет Сакарја, Универзитет Џелал Бајар, Универзитет Баликесир и Меѓународен Универзитет Визион се одржа меѓународен конг
Continue Reading →
15
APR
2019

ПОТПИШАН НАУЧНО И АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ УНИВЕРЗИТЕТИТЕ БУРСА УЛУДАГ И ВИЗИОН

Се потпиша научно и академски протокол помеѓу ректорот на универзитетот Бурса Улудаг проф. д-р Јусуф Улџај и ректорот на меѓународниот универзитет ВИЗИОН проф. д-р Фадил Хоџа. На состанокот кое се одржа во ректоратот на универзитетот Бурса Улудаг присустуваа и други академци од двете
Continue Reading →
21
MAR
2019

ОСНОВАНА Е КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПРИВАТНИ ВИСОКООБРАЗОВНИ УСТАНОВИ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

На 21.03.2019 во просториите на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН во Гостивар се одржа конститутивната седница на Ректорската конференција на приватни високообразовни установи на Република Северна Македонија како тело за развивање на меѓусебна соработка во областа на високообразовната
Continue Reading →
18
MAR
2019

МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН И МЕЃУНАРОДНИОТ БАЛКАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТ ПОТПИШАА ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА

Меѓународниот Универзитет Визион за да ги зајакне своите академски соработки го продолжува соработката со разни и ценети универзитети. На 15 Март 2019 година, во просториите на Меѓународниот Универзитет Визион потпишан е протокол за соработка со Меѓународниот Балкански Универзитет. Пр
Continue Reading →
18
MAR
2019

БАЛКАНСКИОТ ИНСТИТУТ ЗА ВЕРА И КУЛТУРА ВО ПОСЕТА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН

На 14 Март 2019 Меѓународниот Универзитет Визион го посетија д-р Коста Милков и Нада Милкова во име на Балканскиот Институт за вера и култура. Гостите беа пречекани од страна на ректорот проф. д-р Фадил Хоџа и генералната секретарка м-р. Весна Попоска. Во состанокот се зборуваше за по
Continue Reading →
18
MAR
2019

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН И ОПШТИНА ЦЕНТАР ЖУПA

На 13 Март 2019 во просториите на општината Центар Жупа потпишан е договор за соработка во областа како образование, култура и уметност помеѓу ректорот на Меѓународниот Универзитет Визион проф. др. Фадил Хоџа и градоначалникот на општина Центар Жупа М-р. Аријан Ибрахим. На состанокот
Continue Reading →
18
MAR
2019

MEЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН, ИНСТИТУТОТ ЈУНУС ЕМРЕ СКОПЈЕ И ОПШТИНАТА ЦЕНТАР ЖУПА ОРГАНИЗИРАА ЗАЕДНИЧКИ КОНЦЕРТ

На 13 Март 2019 во Центар Жупа имаа настап хорот и солистите на ХОРОТ НА ОБРАЗОВНИОТ ЦЕНТАР НА КАДИКОЈ од Република Турција. На концертот учествуваа ректорот на Меѓународниот Универзитет Визион проф. др. Фадил Хоџа, министерот без ресор на Северна Република Македонија Елвин Хасан, дир
Continue Reading →
17
MAR
2019

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ВИЗИОН И СЛАВЈАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТ ”Г.Р.ДЕРЖАВИН”

На ден 12.03.2019 година, во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет “Г.Р.Державин” потпишан е  договор за академска соработка  со Меѓународниот Универзитет Визион со цел продлабочување на соработката и размена на искуства и идеи. Делегацијата од страна на Меѓународниот Унив
Continue Reading →