21
JUL
2020

О Д Л У К А

Врз основа на член 103 и 149 од Законот за високото образование („Службен весник на Република Северна Македонија“ 82/2018) и член 103 од Статусот на Универзитетот, со одлука на ректорот на 09.07.2020 година ја донесе следната : О Д Л У К А За академската 2019 /2020 година летен семест
Continue Reading →
18
MAR
2020

СООПШТЕНИЕ ЗА ОНЛАЈН НАСТАВА

СООПШТЕНИЕ Врз основа  член 7 од Законот за високо образование на Република Северна Македонија, по однос на принудниот распуст заради епидемијата од корона вирусот, а со цел студентите да не претрпат штета и да може да продолжат со следење на наставата, Советот за координација на наст
Continue Reading →
31
DEC
2019

СООПШТЕНИЕ

По повод новогодишните празници и полугодишниот распуст од 30.12.2019 до 19.01.2020 година Меѓународниот Универзитет Визион нема да работи.
Continue Reading →
16
MAY
2016

Универзитетот ВИЗИОН одбележа 1000 години од раѓањето на Јусуф Хас ХАЏИБ

       По повод одбележувањето на 1000 години од раѓањето на големиот турски научник Јусуф Хас ХАЏИБ , Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН заедно со Министерството за култура и туризам на Република Турција, ТИКА и ТУРКСОЈ организираше научен симпозиум на 25.04.2016 година во свечената са
Continue Reading →
17
JAN
2016

1.Годишнина од Основањето на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН

На 21 декември во заедничка пригода се прослави 1. година од оснавањето на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН, како и Денот на Турската Настава во Македонија. Меѓу поканетите гости на прославата присуствуваа: Секретарот на амбасадата на Р. Турција во Скопје г. Јусуф Зија Кенар, Директор
Continue Reading →
17
JAN
2016

Почитуваниот професор Есат Арслан на Правниот факултет во Меѓународниот Универзитет Визион

Како Член на Воено Правниот Одбор при Обединетите нации Проф. Др. Есат Арслан почна со предавањата на Меѓународниот Универзитет Визион при Правниот факултет.
Continue Reading →
04
OCT
2015

КОНКУРС ЗА УПИС НА ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ

Објавено е конкурсот за запишување студенти на втор циклус студии. Пријавувањето на кандидатите за втор циклус студии ќе се врши во периодот од 1 јули до 30 ноември 2015 година, а идните студенти можат да одберат некоја од студиските програми на Правен факултет, Факултет за општествен
Continue Reading →
15
FEB
2015

МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС ЗА ЕКОНОМИЈА И БИЗНИС

МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС ЗА ЕКОНОМИЈА И БИЗНИС – ICEB’15 Меѓународниот Универзитет Визион од Гостивар е организатор на Меѓународниот конгрес за Економија и Бизнис – ICEB’15, на тема: “Нови економски трендови и бизнис можности” кој ќе се одржи од 10-14 Јуни 2015 година, во Гостивар Републ
Continue Reading →
01
JAN
2015

За Нас

Meѓународниот Унививерзитет Визион – Гостивар е високообразовна институција која ги комбинира најдобрите образовни методи и практики од Турскиот и Европскиот образовен систем. МУВ е основан под закрила на мотото дека сите луѓе се збогатени преку образованието. Основан во 2014 та годин
Continue Reading →