13
AUG
2018

4-ОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС ЗА ЕКОНОМИЈА И БИЗНИС „ИЏЕБ 18“ СЕ ОДРЖА ВО УНГАРИЈА

4-ОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС ЗА ЕКОНОМИЈА И БИЗНИС „ИЏЕБ 18“ СЕ ОДРЖА ВО УНГАРИЈА. На конгресот беа присутни ректорите, деканите и академскиот кадар од универзитетите: Меѓународен Универзитет ВИЗИОН, Универзитетот Улудаг, Универзитетот Маниса Џелал Бајар, Универзитетот Сакарја и Униве
Continue Reading →
10
MAY
2018

Организиран 23. Меѓународен Семпозиум на Турската Култура

Во рамките на традиционалниот семпозиум поповод 27. HID-BAH-ŞEN-FEST оваа година 23. Меѓународен Семпозиум на Турската Култура е организиран помеѓу Советот за Истражување на Народната Култура на Турција и Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН. Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН последователн
Continue Reading →
05
APR
2018

Концерт за Нeвруз во ВИЗИОН

Во рамките на прославата на Нeвруз како предвесник на доаѓањето на пролетта, под покровителството на Амбасадата на Република Турција – Скопje во организација на  Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН и на Меѓународната Турска Организација за Култура (TURKSOY)  во домот на културата с
Continue Reading →
21
MAR
2018

Конференција во Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН насловена за  Ататурк 

Во рамките на програмата организирана во Македонија по повод одбележувањето на 10 годишнината од основањето на Тек Румели  телевизијата на 11 март 2018 на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН беше организирана конференција насловена за Ататурк во која зедоа учество Проф. д-р Џезми Ераслан
Continue Reading →
14
MAR
2018

Конференција во Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН насловена за  Ататурк 

Во рамките на програмата организирана во Македонија по повод одбележувањето на 10 годишнината од основањето на Тек Румели  телевизијата на 11 март 2018 на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН беше организирана конференција насловена за Ататурк во која зедоа учество Проф. д-р Џезми Ераслан
Continue Reading →
16
FEB
2018

ПОТПИШАНИ ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ УНИВЕРЗИТЕТОТ НА БАЈБУРТ Р. ТУРЦИЈА И ВИЗИОН

Во насока на градење и развивање на  мостови меѓу културите како и зајакнување на  академската соработка Меѓународниот Универзитетот ВИЗИОН продолжува да соработува со реномирани Универзитети ширум светот,.  На свечениот чин беше потпишан протокол за академска соработка помеѓу Универз
Continue Reading →
14
FEB
2018

“VEYSİ ÜSKÜBİ” КОНФЕРЕНЦИЈА НА МЕЃУНАРОДЕН УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН

Во свечениот салон на  Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН во соработка со турскиот културен институтот „Јунус Емре“од  Скопје, во склоп на книжевните разговори, се одржа заедничка конференција  каде освен универзитетските професори зедоа учество и голем број на студенти.  Централно обра
Continue Reading →
14
FEB
2018

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ГОСТИВАР ВО ПОСЕТА НА ВИЗИОН

Градоначалникот на Гостивар проф. д-р Арбен ТАРАВАРИ со делегација од општината беа во официјална посета на Меѓународен Универзитет ВИЗИОН. Од страна на Ректорот на Меѓународниот Универзитет ВИЗИОН Проф. Д-р Фадил ХОЏА и неговата делегација се информираа  околу активностите на универз
Continue Reading →
20
DEC
2017

Амбасадорот на Р.Турција во Посета Поповод 3. Годишнината од Формирањето на МУВ

На специјалната приредена програма поповод 3.годишнината од формирањето на МУВ и 21. декември денот на Турското образование во Р. Македонија покрај амбасадорот на Република Турција во Скопје, почитувана Тулин ЕРКАЛ КАРА, зедоа учество потсекретарот на амбасадата         г. Мурат Сумер
Continue Reading →
26
NOV
2017

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА СО ДРЖАВНИОТ УНИВЕРЗИТET ZA EKONOMIJA ВО БАКУ, АЗЕРБЕЈЏАН

Ректорот на Меѓународен Универзитет Визион, проф. д-р Фадил ХОЏА, заедно со проректорите доц. д-р  Хасан ОКТАЈ и доц.д-р Абдулмеџите НУРЕДИН  е во службена посета на  Баку, Азербејџан. Во рамките на посетатата  потпишан е договор за соработка во областа на високото образование со  Држ
Continue Reading →