07
NOV
2019

17. Конгрес за општествени науки на меѓународниот турски свет – Истанбул

Помеѓу 30 октомври и 1 ноември во Истанбул се одржа 17. Конгрес за општествени науки на меѓународниот турски свет. Од Меѓународниот универзитет ВИЗИОН учествуваа ректорот проф. д-р Фадил Хоџа, проректорот проф. д-р Абдулмеџит Нуредин и проректорот проф. д-р Менсур Нуредин. На конгресот беа разработени теми и предлози во врска со науката и образованието во турскиот свет.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank