20
JAN
2019

ПРВАТА СВЕЧЕНА ЦЕРЕМОНИЈА НА ДИПЛОМИРАНИ СТУДЕНТИ ВО ВИЗИОН

Во петтата година од своето основање, Меѓународниот Универзитетот Визион ги даде своите први дипломци. Дипломираните студенти од втор циклус на студии од Правниот и Архитектонскиот факултет на МУВ, беа првите дипломирани студенти кои ја искусија среќата на дарувањето. На првта свечена церемонија од дипломирањето во Меѓународниот универзитет Визион присуствуваа голем број на гости на високо ниво како од земјата така и од странство.

На свечената церемонија присуствуваа: Министерот за култура на Р. Македонија г-дин Асаф Адеми, Главниот советник на претседателот на Р. Турција г-дин Ихсан Шенер, Пратениците во парламентот на Р. Турција г-дин Хусејин Шахин ,г-дин Сафет Санџакли, г-дин Шахин Сонмез, Проректорот на Бурса Улудаг Универзитетот г-дин Мехмет Јуџе, Член на одборот за судии и јавното обвинителство г-дин Алп Аслан, претседателот Врховен суд на Р. Турција г-дин Зија Динер, Прв член на Државниот совет г-дин Расим Ајтин, Член на Врховниот суд на Р. Турција г-дин Мехмет Дургун, Член на Кривичниот совет на Р. Турција г-дин Неџип Топуз, Претседателот на здружението “Јени Османлилар“ Г. Сафет Атак, Меѓу основачите на АК партијата од власта г-дин Шабан Сонмез, На првата свечена церомонија од дипломирањето на првата генерација на студенти на Меѓународниот универзитет Визион освен гостите од земјата и од странство, проректорите, деканите, академскиот колегиум, вработените на МУВ присуствуваа голем број на пријатели и роднини на студентите дипломци.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank