03
DEC
2019

Помеѓу ВИЗИОН и универзитетот Ускудар се потпиша протокол за академска соработка

Меѓународниот универзитет ВИЗИОН помеѓу своите повеќестрани соработки додаде уште една нова соработка со универзитетот Ускудар кој е еден од реномираните универзитети во Република Турција со кој потпиша протокол за академска соработка. На 29 ноември 2019 година (петок) во просториите на сенатот на Меѓународниот универзитет ВИЗИОН беше потпишан договор за соработка, при што во своите говори ректорот на универзитетот Ускудар проф. д-р Невзат Тархан и ректорот на Меѓународниот универзитет ВИЗИОН проф. д-р Фадил Хоџа истакнаа дека овој потпишување е само почеток и дека академска соработка ќе достигне повисоко ниво.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank